Alla inlägg av admin

KROATIEN 13-21 SEPTEMBER 2021

Tredje gången gillt, hoppas vi. Vingårdar, bad, kultur, natur och trevlig gemenskap hoppas vi ska bli verklighet denna gången. Pandemin har hindrat oss hitintills men nu tror vi att vaccineringen ska fungera och därmed minska smittspridningen.
Halvön Istrien med sina silverglänsande olivlundar, välskötta vinodlingar, uråldriga byar, kristallklara havet, vackra naturen och det milda klimatet.
Ett spännande program med trevliga och kul resenärer väntar vi på att kunna genomföra.

Kroatien13-21 september 2020 med vin-bad-kultur-natur

Idag är det 13 september och vi skulle varit i Porec i Kroatien under seneftermiddagen. Tråkigt, men nödvändigt, fick vi ta beslut att inställa resan eftersom Corona viruset utvecklades på ett otäckt sätt.
Som arrangör är det roligare att blicka framåt och vi håller som bäst på med planeringen för att kunna göra motsvarande resa i början av maj 2021.

Europas vindoldis – Schweiz

Vindoldis, eftersom den största mängden av vin som produceras också konsumeras i landet. Ett spännande land, centralt i Europa med vacker natur och goda viner. Vi åkte dit 23-30 september 2019.

Tidig morgon och transferbuss till Kastrup där flyget till Geneve väntade. Här hämtade vår busschaufför oss och tog oss vidare till den första provningen på Caveau de Nyon. Spännande att äntligen prova några viner från detta ”doldisland”. Det gav mersmak så vi såg redan fram till nästa dags vingårdsbesök. Två nätter i Chavannes-de-Bogis strax utanför Geneve. Nästa vingård vi besökte var La Cave de Geneve. Ett kooperativ som är väldigt framgångsrikt och här fick vi för första gången under våra resor prova vin  som var gjort på Chasselas druvan. Nyheten märktes också på mängden flaskor som packades in i bagaget på bussen. Kajs dotter, som bor i området, visade oss den vackra staden Geneve. En mycket uppskattad rundtur. 
Så var det dags att lämna området väster om Geneve för att besöka  det gamla slottet i Aigle som ligger lite öster om Geneve sjön. En rundvandring i detta gamla slott från 1100-talet och en vinprovning avslutade vårt besök i Schweiz. Några mil norrut och vi befann oss nu i Frankrike och i Alsace området. Två nätter i Westhalten på vingården Bollenberg väntade. Det blev en bra början då vi provade en del av deras viner före kvällens måltid. Att Equisheim är en av de vackraste byarna i Alsace och att Pierre Henri Ginglinger är en duktig och generös vinodlare håller vi gärna med om. Efter ett besök i Riquewihr var vi tillbaka på hotellet och åt en femrätters middag.
Domaine Dussourt i Scherwiller ”Rieslingens huvudstad” har vi besökt tidigare och vi kunde glatt konstatera att de fortfarande höll en väldigt hög klass på sina viner och var lika trevliga som tidigare.  
Resan norrut hade börjat och efter några timmar i bussen var vi i Tysklands äldsta stad Trier för övernattning. Lite av tradition har det blivit att vi gör ett besök hos Weingut Albert Schwaab i Erden. När vi sitter på deras altan, provar vin, känner doften av det grillade köttet, ser vinberg och Moselfloden i bakgrunden, då mår man väldigt gott.
Hamm och Bremen var sedan hållpunkter under den fortsatta resan. Det var tänkt att vi skulle gå en guidad promenad i Bremen men regnet ställde till det så promenaden blev rätt kort.
Via Heiligenhafen och lunch på Pannkakshuset åkte den fullastade bussen ombord på färjan till Rödby. Via Öresundsbron var vi tillbaka hemma igen med många glada minnen och väldigt trevliga och härliga medresenärer.
Ett stort tack till er alla och ett särskilt tack till Kaj B. och busschauffören Fredrik.
Pia o Lars Nilsson

Så behandlar vi dina personuppgifter

Vi uppskattar kontakten med dig!

Så behandlar vi dina personuppgifter.

Den nya personuppgiftslagen GDPR trädde i kraft 25 maj 2018. Uppgifter som kan komma att behandlas omfattar tex namn, födelsedatum, adress, e-postadress, telefonnummer och specialkost. Det innebär att vi inte ber om ditt personnummer eller lämnar det vidare om det inte krävs för en resas genomförande. Även övrig information som vi får av dig inför en resa lämnas inte vidare till någon obehörig.
I samband med bokning så godkänner du att LarNi sparar dina personuppgifter i enlighet med EUs integritetslagstiftning GDPR.
Dina personuppgifter behandlas för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter samt hålla dig informerad om aktuella resor.
Du har rätt att begära information om vilka uppgifter vi har sparade om dig, rätt att få uppgifter rättade och rätt att få uppgifterna raderade.
Vill du inte längre att dina kunduppgifter ska sparas hos oss vänligen kontakta oss på Lars@larni.se

 

 

Ungern under några septemberdagar

Ungern i september är som att förlänga den svenska sommaren skrev vi i programmet inför denna resan. Nu i efterhand kan vi konstatera att det stämde väldigt bra eftersom vi hade kanonväder under hela resan. Utomhus kunde vi inta måltider, prova viner, umgås, sola och bada. Någon av gästerna uttryckte det som att dubbelt så bra kan man inte ha det. Visserligen var flyget från Köpenhamn försenat, men att vår buss stod och väntade på oss vid flygplatsen i Budapest och de goda vinerna i Tokaj och Eger gjorde att vi snabbt glömde detta. Vi tog inte upp några liftare, men ändå ökade bussens tyngd efterhand, som vi lämnade vingårdarna. Vi återvände till Budapest och fick bla uppleva fashionabla Hotel Gellert, en rundtur med en mycket engagerad svensktalande lokalguide och båttur på Donau. Vinprovningar och goda ungerska viner  fick vi åter uppleva när vi kom ner till Centraleuropas största insjö, Balatonsjön. Provning i ett tält uppe på en höjd med vacker utsikt, besök hos en svensktalande vinbonde, härligt bad i hotellets utomhusbassäng gjorde även dessa dagar till något att minnas. Kaj brukar uttrycka det som ”det var värt att stiga upp ur sängen även idag”. Lite försiktigt började vi resan norröver med provningar i såväl Österrike som Tyskland gjorde att bussens bagageutrymme fylldes med många olika slags läckerheter, som kan avnjutas under de kommande månaderna och säkert med många trevliga och glada minnen från årets vinresa. En återkommande fråga var: Var åker vi till nästa år? En spännande utmaning för oss och som vi i slutet av året måste kunna svara på.
ETT STORT TACK TILL ALLA SOM VAR MED PÅ RESAN OCH FÖRGYLLDE STÄMNINGEN OCH ETT SPECIELLT TACK TILL KAJ OCH VÅR BUSSCHAUFFÖR STEVE.
Pia o Lars Nilsson

Tommy Johansson har tagit bilderna

Vinresa till Ungern 10-18 september 2018

Ungern i september är som att förlänga den svenska sommaren. Att besöka några av deras vinmakare blir ett minne för livet. Landet lockar dessutom med termalbad, prisbelönta viner, gulasch, brinnande paprikor och många lokala specialiteter. Ett besök i den vackra huvudstaden Budapest blir också en av många spännande upplevelser.

Vinresa till Italien 13 – 20 september 2017

En mycket trevlig grupp, goda viner, vacker natur, bra väder, flyg till Pisa, Lotta med buss
under resten av resan och Kaj som vinexpert, då kan det inte bli mycket bättre.
Vi besökte vingårdar i Toscana, Veneto, Trentino och Franken så det var rätt naturligt att väskorna fick trängas med vin kartongerna på bussen.
Toscanas böljande landskap med kulturens högborg Sienna följdes av det vackra landskapet runt Gardasjön. På väg mot Brennerpasset fick vi sedan uppleva alptoppar med snö. Vår avslutande vinprovning med levande ljus och Kalte Platte, på Staatlische Hoffkeller i Wurzburg, var en stämningsfull avslutning på vinprovningarna.IMG_2505

IMG_2604

IMG_2581

IMG_2563

IMG_2551

IMG_2515

IMG_2511

IMG_2669

IMG_2683

IMG_2612

IMG_2732

Moseldalen 2016

Ett kreativt företag, Äggaboden i Ronneby, önskade en vinresa tillsammans med bla goda vänner och affärsbekanta. Detta innebar att jag ännu en gång  fått uppleva den vackra och trivsamma Moseldalen tillsammans med Kaj o Lotta och en mycket trevlig grupp. En härlig vecka
som vi  fått mycket beröm för.
”En jättetrevlig och rolig resa”
”Resan var toppen”
Lars Lundström tog bilderna.

1016b-mosel-bernkastel 1016ecamosel-bernkastel-tanisch-kopia 1016ia-mosel-bernkastel-tanisch 1016h-mosel-bernkastel-tanisch-kopia 1017e-mosel-piesport-hoffman-simon 1017d-mosel-piesport-hoffman-simon 1018f-mosel-batresa-bernkastel-urzig 1018j-mosel-batresa-bernkastel-urzig 1018l-mosel-erden-albert-schwaab 1018k-mosel-erden-albert-schwaab 1019ba-mosel-bernkastel-dr-pauly-bergweiler 1017c-mosel-piesport-hoffman-simon 1017a-mosel-piesport-hoffman-simon

Champagne resan, lite bilder och kommentarer.

img_1620 img_1576 img_1577 img_1594 img_1599 img_1604 img_1613 img_1619 img_1616 img_1634 img_1644 img_1646 img_1660 img_1672 img_1678 img_1687 img_1682 img_1698 img_1718 img_1742 img_1749 img_1756 img_1757 img_1748 img_1765 img_1766 img_1774 img_1776 img_1782 img_1795Några veckor har redan passerat sedan vi kom hem från denna resan men upplevelserna lever kvar som fina minnen och alla ni som var med och bidrog till en härlig gemenskap. Kaj och Lottas kunskaper och trevliga sätt var också en viktig del av helheten under resan. Vi tackar för alla trevliga kommentarer som vi fått från er som var med.
”En fantastiskt fin resa”
”Tack för en mycket trevligt genomförd  resa med god service och ett mycket glatt resesällskap”
”Lotta som chaufför och Kaj som vinexpert gav ett extra plus”
”Det gjorde ni riktigt, riktigt bra”