Vin- och kulturresa till Österrike 2011

 

Wien med vin – en upplevelseresa till Österrike

27  AUGUSTI – 3 SEPTEMBER 2011

 

Lördagen 27 augusti var vi 47 personer som, tidig morgon, gav oss iväg på en spännande resa till Österrike. Lotta på Isaksson Karlsson buss hade vi än en gång lyckats få som busschaufför och vinexperten Kaj Björk delgav oss även på denna resan en del av sina eminenta kunskaper. Under resan genom Danmark och Tyskland ner till Dresden var det mycket åska och regn men sen hade vi fått nog av detta och resten av resan genomfördes i strålande solsken och 20-27 grader varmt. Det blev totalt många mil under tiden som vi bla passerade Köpenhamn, Rostock, Berlin, Dresden, Prag, Brno, Wien, Rust, Wachau, Linz, Passau, Regensburg, Nürnberg, Würzburg, Kassel, Göttingen, Hamburg, Lübeck innan vi lördagen 3 september var tillbaka hemma igen. Många gemensamma upplevelser på guidade stadsturer, i bussen och på vingårdarna. Lunchen och vinprovningen vid Neusiedler See, när vi satt på en fin utsiktsplats i strålande solsken i Haus Marienbergs vinfält, är en svårslagen upplevelse.

Härliga dagar, goda viner, många roliga historier och glada skratt, trevlig gemenskap och med många glada minnen i bagaget.

Tack alla goda och glada gäster som var med oss på resan och ett särskilt tack till Kaj Björk och till vår chaufför Lotta Johnsson som med bravur hanterade bussen.

Välkomna tillbaka hälsar Pia och Lars

 

Här visar vi ett bildspel med bilder från oss och några av våra resenärer. Tack för bidragen.